UMP ICoN

• Mon - Fri 8:00 - 17.00

Official Website

News

Mesyuarat JK Pembangunan Pelajar, Alumni, Kolaborasi Industri & Masyarakat (JPPAKIM) Bil.1/2021

Gambang, 24 Februari 2021 - Pihak Pusat Jaringan Industri & Masyarakat (ICoN) telah mengadakan satu mesyuarat JPPAKIM bagi membincangkan berkaitan Pembangunan Pelajar, Alumni, Kolaborasi Industri & Masyarakat di peringkat universiti.

Majlis Menandatangani MoU Antara UMP Dan Rakan Industri Secara Dalam Talian

Pekan, 22 Februari 2021 - Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara UMP dengan tiga industri iaitu Roadcare Malaysia Sdn Bhd, Blockworq Sdn Bhd dan Edustats Solution bakal memanfaatkan hubungan dua hala universiti- industri terutamanya dalam ekosistem penyelidikan dan inovasi.

Taklimat Garis Panduan PPRN 2.0 Dan Penyediaan ‘Zero Reject Proposal’ Zon Timur

Gambang, 18 Februari 2021 - Pihak ICoN telah mengadakan sesi taklimat Public-Private Research Network 2.0 (PPRN 2.0) secara dalam talian melalui aplikasi Google Meet dan FB Live. Inisiatif PPRN yang telah dilancarkan pada tahun 2015 telah dijenamakan semula sebagai PPRN 2.0 dengan beberapa penambahbaikan kepada prosedur dan mekanisme pembiayaan projek.

52 anak-anak terima kelengkapan sekolah baharu

PEKAN, 9 Januari 2021 - “Kami amat terharu apabila anak-anak berpeluang dapat kelengkapan pakaian sekolah baharu menerusi sumbangan ini,”luah ibu kepada tujuh cahaya mata, Nur Shahidah Adizan, 39 yang hadir bersama anaknya memilih kelengkapan sekolah dalam program Back to School di Pasar Raya Mydin Kuantan baru-baru ini.

— Contact

Centre for Industry & Community Network,