PTS (No.2/2020) - "Pasca Covid-19: Cabaran Emosi vs Ekonomi Keluarga"

25 Jun 2020 (Khamis) - Telah berlangsung Siri Bicara Profesional - "Pasca Covid-19: Cabaran Emosi vs Ekonomi Keluarga" yang di hadiri oleh 3 orang ahli panel penceramah iaitu YH Dato' Haji Badli Shah Bin Haji Alauddin (Imam Besar Masjid Negeri Sultan Ahmad 1), Dr. Mohd Afzanizam Bin Abdul Rashid (Ketua Pakar Ekonomi Bank Islam Malaysia Berhad) dan Profesor Madya Dr. Hasan Bin Ahmad (Dekan Kanan, Kolej Pengurusan & Kemanusiaan, UMP).

Menarik berkenaan program ini adalah sepenuhnya berlangsung secara dalam talian menerusi platform Google Meet dan terdapat cabutan bertuah kepada 10 orang peserta yang hadir dalam program ini. Program ini merupakan anjuran pihak Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) dengan kerjasama Universiti Malaysia Pahang (UMP).